RHI

RHI

TABUNG KEBAJIKAN

TABUNG KEBAJIKAN

Isnin, 30 Jun 2008

UMNO/BN masih tak turun poster pilihanraya di Rembau

Pilihanraya Umum ke 12 yang diadakan pada 8 Mac 2008 telah lama berlalu. Namun setelah hampir 4 bulan PRU ke 12 masih terdapat banyak bahan kempen tidak diturunkan oleh UMNO/BN di Parlimen Rembau. Pemantauan yang dilakukan oleh Jentera Pilihanraya PAS Negeri Sembilan pada 30 Jun 2008 mendapati tidak kurang 4 papan iklan bersaiz lebih kurang 10 kaki x 8 kaki tidak diturunkan di tempat awam pada tepi jalan utama Seremban – Tampin.

Antaranya ialah di hadapan Balai Polis Pedas, di simpang tiga Pedas menuju ke Tol selepas Balai Polis Pedas jika dari Seremban. Di hadapan jalan bertentangan dengan Stesen Minyak Petronas berhampiran Pejabat Daerah Rembau. Berhampiran perhentian bas di Kampung Batu.

Sehubungan dengan itu adalah diharapkan semua pihak yang terlibat terutamanya jentera pilihanraya UMNO/BN di Parlimen Rembau, Majlis Daerah Rembau serta Suruhanjaya Pilihanraya agar dapat memastikan peraturan pilihanraya sentiasa dipatuhi apatah lagi deposit untuk menurunkan poster di peringkat parlimen ialah RM 5,000 dan di peringkat DUN sebanyak RM 3,000.

Pihak Pakatan Rakyat di Rembau semasa tempoh kempen PRU 12 telah banyak membuat laporan polis di mana poster kempen telah diturunkan, malahan ke tahap yang lebih serius di bakar oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Sila rujuk artikel Sepanduk DSAI dibakar

Gambar papan iklan kempen UMNO/BN yang belum diturunkan


Selasa, 24 Jun 2008

Program Bantuan Makanan Kecemasan N.Sembilan

Pendapatan isi rumah di bawah RM 1,500 sebulan adalah secara rasminya berada dalam kategori keluarga miskin pada ketika ini. Keluarga yang keputusan bekalan makanan asas selama beberapa hari semakin banyak kedengaran sekarang ini bukan sahaja mereka yang tinggal di pedalaman tetapi mereka yang tinggal di kota-kota besar.

Menyedari hakikat ini Pusat Khidmat DUN Paroi yang kerap dikunjungi mereka yang memerlukan bantuan makanan dan angka ini semakin bertambah setiap hari , telah melancarkan Program Bantuan Makanan Kecemasan untuk memberi peluang kepada orang ramai yang berkemampuan untuk membantu golongan mereka yang amat memerlukan bantuan makanan.

Program Bantuan Makanan Kecemasan ini adalah bertujuan untuk memberi segera bantuan makanan kepada keluarga miskin sementara menunggu kelulusan permohonan bantuan dari agensi kerajaan yang lain seperti Baitul Mal dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Kepada mereka yang prihatin bolehlah menghulurkan sumbangan seperti , Beras , Tepung , Gula , Susu , Biskut , Sardin serta lain-lain bahan makanan asas yang tahan lama dan tidak mudah rosak ke Pusat Khidmat Masyarakat Paroi , No 22 , Jalan Bunga Raya 27 , Taman Tasik Jaya , 70400 Seremban , N.Sembilan atau menghubungi Koordinator Pusat Khidmat Sdr Hassan 019-2171942 , 06-6794609

Sumbangan kewangan juga boleh disalurkan melalui akaun Bank Islam Msia Bhd (BIMB) Nama akaun : PAS Dun Paroi . No akaun : 05012010063902

Ahad, 22 Jun 2008

Ceramah Ust Dato Tuan Ibrahim 30 Jun Rembau

CERAMAH PERDANA
Tarikh : Isnin 30 Jun 2008
Masa : 9 malam
Tempat : Pejabat PAS Rembau http://rembau-hari-ini.blogspot.com/

Penceramah :
Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man - Pesuruhjaya PAS Pahang / AJK PAS Pusat
Zulkefly Mohamad Omar - Pesuruhjaya PAS N.Sembilan http://zulkeflyomar.blogspot.com/
YB Hj Taufek – ADUN Paroi / Ketua Pemuda PAS N.Sembilan http://mohdtaufek.blogspot.com/
Badrul Hisham Shaharin – Ahli MT PKR http://chegubard.blogspot.com/

Semua Dijemput Hadir

Jumaat, 20 Jun 2008

Khamis, 19 Jun 2008

Sumbangan Sekampit Beras Terus Diterima

Program “Sekampit Beras Setiap Keluarga Setiap Bulan” yang dianjurkan oleh Badan Perhubungan PAS Negeri Sembilan bertujuan untuk membantu keluarga miskin dan yang memerlukan dari pelbagai lapisan kaum dan agama mendapat sambutan yang menggalakkan. Sebanyak 12 kampit beras telah diserahkan oleh para penderma semasa Majlis Ceramah Umum yang telah diadakan di Pusat Khidmat DUN Paroi pada 18 Jun 2008.

Sehubungan dengan itu Sdr Zulkefly Mohamad Hj Omar menyeru kepada semua mereka yang berkemampuan terutamanya di kalangan AJK serta ahli PAS secara khususnya serta orang ramai agar tampil ke hadapan untuk membantu keluarga miskin yang semakin ramai sekarang ini akibat kenaikan harga minyak , makanan serta lain-lain keperluan asas rakyat. Maklumat lanjut program “Sekampit Beras Setiap Keluarga Setiap Bulan” boleh didapati di laman Blog http://zulkeflyomar.blogspot.com/

Isnin, 16 Jun 2008

Misi Kemanusiaan Bekas Calon Parlimen Rembau

Bekas calon Parlimen Rembau Badrul Hisham Shaharin mengumumkan pelancaran tabung Kijang Care untuk misi bantuan warga Malaysia yang kurang upaya (OKU) yang ditahan di Pusat Tahanan Wanita, Karachi, Pakistan atas dakwaan mengedar dadah. Berita lanjut di sini http://chegubard.blogspot.com/2008/06/kijang-care-lancar-misi-bantu-oku.html

Nak tahu berapa elaun MB N.Sembilan ?

Nak tahu berapa elaun Menteri Besar Negeri Sembilan ? Dapatkan butiran penuh di Blog YB Loke Siew Fook , ADUN Lobak yang juga merupakan Ahli Parlimen Rasah http://lokesiewfook.blogspot.com/2008/06/ns-state-government-should-cut-down.html

T Shirt Eksklusif PROTES dari ParoiCare

Dapatkan T Shirt Eksklusif PROTES dari ParoiCare. Hubungi Pejabat Pusat Khidmat DUN Paroi 06-6794609 atau Deen 013-2799700 . Harga RM 15. Membeli sambil menyumbang untuk Tabung ParoiCare. PROTES tanda prihatin anda kepada golongan yang memerlukan bantuan

Kerap tiada air di DUN Kota, Parlimen Rembau

Kisah Benar di Kampus Universiti Al Azhar , Cawangan Malaysia di Parlimen Rembau dalam akhbar Sinar Harian 15 Jun 2008. Sila klik pada keratan akhbar.


Sabtu, 14 Jun 2008

Bersama YB Salahudin Ayub 18 Jun Senawang

PIDATO RAKYAT
Pemidato :
YB Salahuddin Ayub – Ketua Pemuda PAS Pusat
YB Hj Md Taufek Abd Ghani – Ketua Pemuda PAS N.Sembilan
YB Chai Tong Chai – ADUN Chuah (Telok Kemang) , N.S. - PKR
Sdr Zulkefly Mohamad Omar – Pesuruhjaya PAS N.Sembilan

Tarikh : RABU 18 JUN 2008
Jam 9:00 malam
Di Pusat Khidmat DUN Paroi, Taman Tasik Jaya, Senawang
Semua Dijemput Hadir

Khamis, 12 Jun 2008

Demo PROTES Minyak Naik 14 Jun Seremban

Himpunan Aman PROTES Kenaikan Minyak
Sabtu 14 Jun
Jam 11:30 pg – 12:30 tgh
Di Terminal One , Seremban
Semua yang terjejas akibat kenaikan harga minyak dijemput hadir

Video Tangisan Kemenangan Sulung PAS N.Sembilan

Saksikan video Tangisan Sambutan Kemenangan Sulung PAS N.Sembilan dalam Pilihanraya Umum ke 12 pada 8 Mac 2008 di hadapan Dewan Merdeka Rembau. Sila klik pautan berikut http://dzulhaqq.blogspot.com/2008/05/anak-tunggal-pas-di-negeri-sembilan.html

Muat Turun Buletin Purnama N9

Muat turun keluaran sulung Buletin Purnama N9 di sini

Berikut alamat pautan untuk muat turun

Bahagian 1 http://www.geocities.com/pasn9/Purnama1.pdf Bahagian 2 http://www.geocities.com/pasn9/Purnama2.pdf

Usahawan Datuk Yaacob kesal dengan sikap EXCO N.Sembilan

Berita lanjut di AMKNS

Rabu, 11 Jun 2008

Himpunan Aman Protes Minyak Naik 14 Jun N.Sembilan

Sekretariat Gabungan Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Minyak (PROTES) Peringkat Negeri Sembilan yang diketuai oleh Ybhg Sdr Zulkefly Mohamad Omar yang juga merupakan Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan telah mengadakan satu mesyuarat khas berhubung dengan Himpunan Aman yang bakal diadakan di Negeri Sembilan pada 14 Jun 2008.

Berita bergambar selanjutnya di Blog Pesuruhjaya PAS N.Sembilan http://zulkeflyomar.blogspot.com/2008/06/himpunan-aman-protes-kenaikan-harga.html

Selasa, 10 Jun 2008

Ingin buat banner ? Paroi Care sedia membantu

Perkhidmatan membuat banner dan bunting untuk promosi program, acara rasmi, majlis, produk serta perniagaan.

Kadar harga yang berpatutan disamping membantu untuk dana membantu mereka yang memerlukan melalui Paroi Care http://paroicare.blogspot.com

1. Baner saiz 3 kaki x 8 kaki = RM48
2. Baner saiz 4 kaki x 8 kaki = RM64
3. Baner saiz 3 kaki x 10 kaki = RM60
4. Baner saiz 4 kaki x 10 kaki = RM80
5. Bunting saiz 2 kaki x 5 kaki = RM22
6. Bunting saiz 2 kaki x 6 kaki = RM26

Harga termasuk kos “design” dan percetakan
Tidak termasuk kos penghantaran
Deposit 50% (balance COD)
Tempoh siah : 5 hari bekerja

Hubungi Hakki , tel : 013-3840022 / 012-3660646 , e-mel alhaqqy@yahoo.com

Ceramah PROTES Minyak Naik 14 Jun Senawang

Ceramah Perdana
Bersama Tn Hj Mohd Sabu, YB Tian Chua, YB Dr Hatta, YB Antony Loke,
cheguBard dan ramai lagi pimpinan
Sabtu 14 Jun 2008
Jam 9.00malam
Taman Jasmin, Senawang , N.Sembilan

Ceramah Perdana Mansuhkan ISA 21 Jun Rantau
Ceramah Perdana
Mansuhkan ISA - Bebaskan KMM, Hindraf, JI dan BSA Tahir
Sabtu 21 Jun 2008, Jam 9.00 malam
Taman Angsa Mas, Rantau , N.Sembilan

Ceramah Perdana
Isnin 30 Jun 2008 Jam 9 malam
Pejabat PAS Rembau
Penceramah :Zulkefly Mohamad Omar - Pesuruhjaya PAS N.Sembilan
Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man - Pesuruhjaya PASPahang / AJK PAS Pusat
YB Hj Taufek – ADUN Paroi / Ketua Pemuda PAS N.Sembilan
Badrul Hisham Shaharin – Ahli MT PKR

Tanah mendap: Penduduk bimbang nyawa terancam

Sinar Harian 10 Jun 2008. SENAWANG – Penduduk di taman perumahan Kasia Ville, Taman Tuanku Jaafar Golf Resort di sini, gusar dengan keadaan tanah yang kian mendap dan runtuh.

Tambah membimbangkan apabila tiada tindakan segera diambil pihak berwajib untuk mengelakkan hakisan tebing tanah daripada runtuh.

Tinjauan Sinar Harian semalam mendapati, keseluruhan tebing tanah yang berdekatan dengan kawasan perumahan terbabit turut runtuh ekoran hakisan yang sudah berlarutan sejak beberapa bulan yang lalu.

Menurut Wakil Penduduk Kasia Ville, Azmi Majid, pihaknya sudah berkali-kali membuat aduan, namun tiada sebarang tindakan diambil terutamanya oleh pihak berkaitan.

“Memandangkan tanah di sini semakin terhakis, lebih-lebih lagi dalam keadaan hujan yang kerap berlaku kini, tidak mustahil ia boleh mendatangkan bahaya kepada penduduk di sini.

“Pihak kami sendiri sudah membuat aduan secara peribadi kepada pihak-pihak yang berkenaan tetapi malangnya tidak mendapat kerjasama yang sepatutnya.

“Sampai bila kami harus berhadapan dengan masalah ini, sedangkan pihak yang berkaitan seakan-akan melepaskan tangan dan enggan melaksanakan tanggungjawab mereka untuk menangani masalah ini,” tegasnya.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paroi, Mohammad Taufek Abdul Ghani yang juga turun ke padang melihat kawasan berkata, saya akan ketengahkan masalah ini secepat mungkin dengan cara berunding dengan pihak terbabit.

“Kita tidak tahu prosedurnya, tetapi tidak mustahil masalah tanah runtuh ini boleh diselesaikan.

“Saya akan cuba berjumpa dengan mereka secepat mungkin, sebelum berlaku kejadian tidak diingini kepada penduduk di sini,” katanya.

Dalam pada itu, Sinar Harian cuba menghubungi pihak pemaju kawasan berkenaan, bagaimanapun pihak berkenaan tidak dapat mengulas berkenaan masalah tersebut.

http://www.sinarharian.com.my/mns/content/story1618078.asp

Isnin, 9 Jun 2008

Projek pembetung terbengkalai hampir setahun

Sentral: Projek pembetung terbengkalai hampir setahun

Berita Harian 9 Jun 2008. SEREMBAN: Penduduk Taman Marida Senawang Fasa 2, dekat sini, meminta kontraktor yang melaksanakan kerja membina saluran pembetungan di kawasan itu menyiapkan kerja berkenaan yang terbengkalai hampir setahun lalu hingga menyulitkan urusan harian mereka.

Penduduk mendakwa sejak projek itu terbengkalai, lalu lintas di kawasan itu terjejas setiap hari kerana peralatan kerja yang ditinggalkan di situ mengganggu lalu lintas dan keadaan lebih buruk pada setiap kali hari persekolahan apabila banyak kenderaan termasuk bas sekolah yang melalui jalan itu.

Jurucakap penduduk taman berkenaan, Hussin Abu Hassan, 63, berkata jalan itu yang sudah mengalami kerosakan akibat kerja menggali saluran itu masih tidak diturap dan berdebu menyebabkan penduduk terutama kanak-kanak terdedah kepada penyakit.

Katanya, pihaknya hairan kerana sudah setahun tiada sebarang kerja dilakukan kontraktor terbabit manakala peralatan kerja dibiarkan begitu saja tanpa diusik.

"Kontraktor itu ada memaklumkan kepada saya sebelum ini melalui sepucuk surat bahawa kerja berkenaan akan diselesaikan secepat mungkin dan jalan itu akan diturap pada atau selewat-lewatnya awal tahun ini tetapi sampai sekarang tiada perubahan dan jalan itu masih tidak diperbaiki.

"Akibat daripada keadaan itu ia bukan saja menimbulkan kesulitan kepada penduduk terutama kediaman yang berhampiran dengan kawasan lokasi dan mereka yang melalui jalan itu, malah keseluruhan jalan yang sudah pecah dan berlopak itu menjejaskan keselesaan penduduk," katanya.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/EdisiWilayah/20080609100109/Article/index_html

Jumaat, 6 Jun 2008

Senang aje kalau tak nak rakyat berdemo

Minyak naik lagi. Rakyat gelisah, susah hati. Satu pilihan yang mereka ada untuk menyatakan kegelisahan mereka ialah melalui demonstrasi aman.

Senang saja kalau tak nak rakyat buat demo. Iaitu kepimpinan melalui tauladan. Andaikata semua pemimpin di Malaysia ini menunjukkan contoh sudah pasti rakyat akan kurang gelisah mereka akibat kenaikan harga petrol.

Pemimpin gesa rakyat ubah cara hidup , pemimpin bagaimana ?

Pemimpin gesa rakyat guna motosikal , pemimpin bagaimana ?

Komentar lanjut di AMKNS

Khamis, 5 Jun 2008

Kursus Membuat Tau Fu Fa - Percuma

Hari : Ahad
Tarikh: 15 Jun 2008
Masa: 9.45 pagi - 1.00 tgh
Tempat: Surau Taman Desa Ixora , Senawang

Terbuka kepada semua wanita serta mereka yang berminat secara percuma. Keutamaan kepada golongan ibu tunggal di sekitar DUN Paroi.

Untuk malumat lanjut sila hubungi Puan Norwani , e-mel halwan9@yahoo.com , Blog http://nurmutiara.blogspot.com

Ceramah Perdana 30 Jun Rembau

Ceramah Perdana
Isnin 30 Jun 2008 Jam 9 malam
Di Pejabat PAS Rembau
Penceramah :
Zulkefly Mohamad Omar - Pesuruhjaya PAS N.Sembilan
Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man - Pesuruhjaya PAS Pahang / AJK PAS Pusat
YB Hj Taufek – ADUN Paroi / Ketua Pemuda PAS N.Sembilan
Badrul Hisham Shaharin – Ahli MT PKR

Semua Dijemput Hadir . Peta ke Pejabat PAS Rembau